Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 270)

 • Doneeractie prentenboeken groot succes Bekijk details

  20 juni 2024

  Donateurs, bedankt! Dankzij jullie aankoop bij The Readshop Rijnsburg en The Readshop Katwijk kan Bibliotheek Katwijk samen met JES Rijnland straks bijna honderd exemplaren van het prentenboek ‘Kom uit die kraan!!’ uitdelen aan gezinnen van de VoorleesExpress. Samen zetten wij ons in voor de taalontwikkeling van kinderen en dragen wij bij aan het leesplezier.

 • BoekStartdag Bekijk details

  16 mei 2024

  Kom op zaterdag 1 juni naar de BoekStartdag in de Bibliotheek waar de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders een extra hartelijk welkom krijgen. Doe samen met je kindje mee aan leuke activiteiten en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn. Het wordt een ochtend vol muziek, knutselen en een verhaal dat wordt voorgelezen door de Voorleesprinses. Wees van 10.15 tot 11.00 uur van harte welkom in vestiging Hoornes/Rijnsoever.

 • Winnaars van de Katwijkse Schrijfwedstrijd 2024 Bekijk details

  28 maart 2024

  Zaterdag 16 maart vond de prijsuitreiking van de Katwijkse Schrijfwedstrijd 2024 plaats in de Verhalenzaal van Bibliotheek Katwijk aan Zee.

 • Nieuwe jongerenactiviteiten Bekijk details

  7 maart 2024

  Bibliotheek Katwijk is de plek waar iedereen welkom is om te komen ontspannen, studeren of om mee te doen aan gave activiteiten. Het nieuwe programmaboekje voor de maanden maart, april mei en juni ligt er weer en ook voor jongeren is er weer van alles te doen. We lichten het graag voor je uit!

 • Bezoek de Living Library Bekijk details

  7 maart 2024

  Op zaterdag 23 maart tussen 13.00 en 16.30 uur verandert bibliotheekvestiging Katwijk aan Zee in een Living Library. In de Living Library lees je geen boeken, maar mensen. Mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Durf jij het aan om je vooroordeel te ontmoeten?

 • Schrijf een kort verhaal of gedicht over ‘Bij ons in de familie’ Bekijk details

  8 februari 2024

  In samenwerking met de redactie van de Katwijksche Post organiseert Bibliotheek Katwijk weer een schrijfwedstrijd. Maak een kort verhaal (maximaal 1000 woorden) of een gedicht waarin het Boekenweekthema ‘Bij ons in de familie’ centraal staat. Iedereen kan meedoen.

 • Joël en Elise winnaars van de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd Bekijk details

  8 februari 2024

  Hoera! Twee leerlingen van twee basisscholen in Katwijk hebben afgelopen zaterdag 3 februari de lokale ronde van de Voorleeswedstrijd gewonnen. Zij streden samen met 13 anderen in de Verhalenzaal van Bibliotheek Katwijk voor de felbegeerde plek in de regionale ronde.

 • Barbiefeestje in de bieb: Expositie ‘Black Barbies’ en workshop Bekijk details

  8 februari 2024

  Op 9 maart viert Bibliotheek Katwijk van 10.30 tot 12.00 uur Internationale Barbiedag in vestiging Katwijk aan Zee met een knalroze feestje en een Black Barbies expositie van schrijfster Mylo Freeman. Je kunt je ook inschrijven voor de workshop 'Bijzondere Barbies en ontwerp jouw Barbie outfit'.

 • Ontmoet Heleen van Royen Bekijk details

  1 februari 2024

  Heleen van Royen komt naar de Verhalenzaal van Bibliotheek Katwijk aan Zee voor een inspirerend interview over haar nieuwste roman ‘Juice’. Koop nu een kaartje en verzeker jezelf van een plekje op woensdagavond 14 februari 20.00 uur.

 • Bibliotheek Katwijk is tweede Best Presterende Bibliotheek van Nederland Bekijk details

  21 december 2023

  Ieder jaar wordt er, op basis van de jaarlijkse bibliotheek benchmark van de Koninklijke Bibliotheek, door 'bestuurssecretaris' Mark Deckers van Rijnbrink bepaald welke bibliotheken in de top 20 van ‘Best Presterende Bibliotheek van Nederland’ komen. Dit jaar is Bibliotheek Katwijk op plek twee van de top 20 geëindigd en mag zij zichzelf met trots de bijna Best Presterende Bibliotheek van Nederland noemen.

Paginanavigatie