Onderwijs

Bibliotheek Katwijk helpt jouw school graag bij de leesbevordering en taalontwikkeling van de leerlingen. De aanpak van een bibliotheek op school is altijd op maat.

In overleg met de school zorgt de Bibliotheek voor een aantrekkelijke collectie boeken. Speciaal opgeleide leesconsulenten zijn wekelijks een aantal uur beschikbaar om leerkrachten te ondersteunen. Minimaal één onderwijzer wordt opgeleid als leescoördinator en werkt nauw samen met de leesconsulent.

Samen werken we aan:

  • Betere taal- en leesvaardigheden: leerlingen besteden meer tijd aan lezen, waardoor de vaardigheid toeneemt.
  • Betere informatievaardigheden: kinderen worden handiger in het zoeken naar informatie in boeken en op het internet en ze beoordelen de gevonden informatie beter
  • Een stevige basis voor de verdere schoolcarrière van kinderen

Wil je weten wat de Bibliotheek op school voor jullie kan betekenen? Neem dan contact op met Bernadet Bakker, telefoon 071-4060091.

Deelnemende scholen

In Katwijk zijn er 23 scholen met een eigen Bibliotheek op school. Dit zijn Willem van Veenschool, De Duinroos, Christelijke Opleidingsschool, Horizon, Daltonschool Katwijk, Prins Willem-Alexanderschool, De Wegwijzer, Groen van Prinstererschool, Marnixschool, De Dubbelburg, Oranjeschool, Oranje-Nassauschool, Farèlschool, Julianaschool, De Schakel, Het Noorderlicht (locaties Rutgersschool en Colignyschool), De Leidse Buitenschool, Emmaschool, Sjaloomschool, De Windvang, Brugghenschool en Voetiusschool.

MLP

Voor kinderen die moeite hebben met lezen heeft de bibliotheek een ‘Makkelijk Lezen Plein’. In de Hoofdbibliotheek en in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever staat een speciale kast met makkelijk te lezen boeken voor kinderen in de leeftijd 8-13 jaar.

Meer over MLP

Europese Verhalenkoffer

Met de Europese Verhalenkoffer kun je als leerkracht Europese thema’s eenvoudig en leuk als onderwerp in de les verwerken. De verhalen zijn aangepast aan de huidige thema´s van het primair onderwijs. De uitleentermijn is 4 weken (gratis).

Aanvragen

Cultureel aanbod bibliotheek en muziekschool