Resultaat 71 - 80 (van 258)

• Cursus belastingaangifte doen voor senioren Bekijk details

3 februari 2023

Senioren die niet zo vertrouwd zijn met het digitaal invullen van de jaarlijks terugkerende belastingaangifte, kunnen daar hulp bij krijgen in de vorm van een korte tweedelige cursus (twee dagdelen) in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever op vrijdag 24 en 31 maart van 14.00 tot 16.00 uur.

• Schrijfclub Bekijk details

2 februari 2023

Schrijf je graag of wil je graag schrijver worden, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen, tijdens de maandelijkse Schrijfclub krijg je handige tips om jouw schrijverscarrière een boost te geven! Van diverse workshopdocenten krijg je verdiepende workshops die ingaan op diverse kanten van het schrijverschap. We komen samen op dinsdag 9 mei om 19.00 uur in de Hoofdbibliotheek.

• Ontwerp je eigen game met Bloxels Bekijk details

2 februari 2023

Gamen was nog nooit zo leuk! Bloxels is de ultieme verbinding tussen de fysieke en online wereld. Bouw je game op een soort kralenplank en zie het direct online tot leven komen. Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud, dan ben je welkom om op dinsdag 14 februari lekker aan de slag te gaan met Bloxels in de Makersplaets in de Hoofdbibliotheek. We starten om 15.45 uur en eindigen om 17.00 uur.

• VoorleesExpress Katwijk zoekt versterking Bekijk details

2 februari 2023

De VoorleesExpress van stichting Jeugd en Samenleving (JES) Rijnland zoekt nieuwe voorlezers. Door een uurtje per week bij een gezin voor te lezen, stimuleren vrijwilligers de taalontwikkeling van jonge kinderen. Naast boeken lezen doen de voorlezers taalspelletjes met de kinderen en bezoeken zij de bibliotheek.

• Filmavond over een laatste reis Bekijk details

2 februari 2023

De Bibliotheek organiseert veel activiteiten, waaronder de maandelijkse filmavonden. Op 15 februari staat er weer een ontroerende film op de planning over een laatste reis van een hoogbejaarde man en zijn dierbaarste bezit. Deze film raakt aan onvermijdelijke thema’s als liefde en verlies.

• Taalcoachtraining Bekijk details

2 februari 2023

De bibliotheek is op zoek naar nieuwe taalcoaches! Veel mensen willen de Nederlandse taal leren of verbeteren. Er is een grote behoefte aan taalcoaches die daarbij kunnen helpen. Wie zelf goed Nederlands spreekt en het fijn vindt om iemand te helpen, kan taalcoach worden. Je krijgt in vier avonden (6, 20 en 27 maart en 3 april van 19.30 tot 21.30 uur) een gratis cursus aangeboden in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

• Ouder/kind schminkworkshop Bekijk details

23 januari 2023

Leuk voor ouder én kind! Ga samen aan de slag met schminken in deze ouder/kind schminkworkshop op zaterdag 4 februari van 14.00 tot 15.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Want wat is er nou nog feestelijker dan samen met je papa of mama de mooiste ontwerpen te bedenken én te dragen?

• Voorstelling Dikkie Dik en de taart Bekijk details

23 januari 2023

Deze muzikale voorstelling is één groot feest voor peuters en kleuters (en ouders of verzorgers). Op zaterdag 4 februari van 10.30 tot 11.05 komt Joes Boonen naar Bibliotheekvestiging Valkenburg om de voorstelling 'Dikkie Dik en de taart' te spelen.

• Filmmiddag: een slijmerige boel Bekijk details

23 januari 2023

Kom naar de filmmiddag op woensdag 1 februari om 14.00 in het Dorpshuis in Valkenburg. Daar wordt de slijmerigste film OOIT gedraaid. Maar er is wel een probleem: het belangrijke ingrediënt om slijm te maken raakt langzaam op. Indy en haar vrienden gaan op onderzoek uit en reizen af naar de bron van dit ingrediënt. Zal het ze lukken om weer slijm te maken?

• Feestelijk voorleesuurtje de HEMA Bekijk details

23 januari 2023

De HEMA Taatedam en Bibliotheek Katwijk werken samen om een gezellig voorleesmomentje aan te bieden voor ouders en hun jonge kinderen. Elke eerste woensdag van de maand beginnen we om 10.00 uur en op woensdag 1 februari doen we dat geheel in het thema van de Nationale Voorleesdagen, "Feest"!

Paginanavigatie