Bezoek de Living Library

Gepubliceerd op: 7 maart 2024 11:45

foto met 2 jongens die luisteren naar een levend boek in de bibliotheek

Op zaterdag 23 maart tussen 13.00 en 16.30 uur verandert bibliotheekvestiging Katwijk aan Zee in een Living Library. In de Living Library lees je geen boeken, maar mensen. Mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Durf jij het aan om je vooroordeel te ontmoeten?

Wees welkom

Kom een levend boek lenen voor een openhartig gesprek. Bezoek op zaterdag 23 maart tussen 13.00 en 16.30 uur de Living Library. Gesprekken duren 20 tot 30 minuten. Er staan vrijwilligers klaar om je te begeleiden. De Living Library is geschikt voor personen vanaf 14 jaar. Onder deze leeftijd heb je toestemming of begeleiding van een ouder of verzorger nodig.

Over de Living Library

De Living Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Living Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Door het persoonlijke gesprek tussen bezoekers en de 'boeken' ontstaat er een unieke kans om de verhalen van andere mensen te horen en te begrijpen. Dit kan helpen om vooroordelen te doorbreken en nieuwe perspectieven te krijgen.

De Living Library is gratis te bezoeken. Stap binnen, leen een interessant levend boek en ga het gesprek aan.