Mediaopvoeding

Jeugd 0-6 jaar

Samen een filmpje kijken of een app gebruiken, daar kan je kind echt iets van opsteken.
Maar hoe doe je dat verantwoord? Lees hier onze tips voor het mediagebruik van
de jongste kinderen.


Webinar 'Swipe, stap, sprong'

In dit webinar neemt Denise Bontje (mediasmarties.nl) je mee in het media-aanbod voor jonge kinderen. Je krijgt antwoord op vragen die je als ouder hierover kunt hebben en je krijgt ook nog mediatips voor thuis mee.
Let op: de video van het #MUD2023-webinar, over 'Balans: bewegen met media', is hier binnenkort te zien.

Hele handige hyperlinks 🧐

MediaDiamant

Media Diamant

De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien. Dit jaar ligt de nadruk op balans.
 

Ga naar de MediaDiamant

Mediasmarties

Mediasmarties

Mediasmarties is dé online gids bomvol recensies van kindermedia. Welke app of welk boek past bij de ontwikkeling en interesse van jouw kind?

Ga naar MediasmartiesVoorlezen en in gesprek 🗣️

Boekstart

boekstart

Kinderen die als baby zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Begin daarom vroeg met voorlezen! BoekStart laat kinderen van 0 tot 4 jaar van boeken genieten (en hun ouders stiekem ook).

Ga naar Boekstart

Jeugdbibliotheek

Jeugdbibliotheek

Ben je op zoek naar de leukste boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar? Op Jeugdbibliotheek.nl vind je voorleesboeken, luisterboeken én prentenboeken. Duik ook in de schatkist van Jeugdbibliotheek!

Ga naar Jeugdbibliotheek.nl

Ouder-kind workshop

Op 29 maart van 15.30 tot 16.45 uur is er een leuke ouder-kind workshop met Bluebots. Kinderen van 4 t/m 6 jaar kunnen, samen met een ouder, spelenderwijs aan de slag met het programmeren van een robotbijtje. Superleuk om samen op ontdekking te gaan!

Regel hier je kaartje

Mediaspeeltuin

Ouders/verzorgers en hun jonge kinderen zijn op woensdag 30 maart van harte welkom voor een rondje door de Mediaspeeltuin in de Hoofdbibliotheek.

Regel hier je kaartje 9.15 tot 10.00 uur

Regel hier je kaartje 10.15 tot 11.00 uur

'Monster' voorstelling

Tijdens de Media Ukkie Dagen (25 maart t/m 1 april) biedt Bibliotheek Katwijk een leuke interactieve voorstelling voor kleuters aan van het Marnick theater.

Regel hier je kaartje voor Valkenburg

Regel hier je kaartje voor Hoornes/Rijnsoever

Voorleesfilmpjes van Bereslim

Bij Bereslim kijk én luister je samen naar mooie prentenboeken, soms ook in het Engels. Mik en Melle stellen soms vragen bij het prentenboek. Log in met je bibliotheekpas en word ook Bereslim.

Neem een kijkje bij Bereslim

Het Mediagesprek

Het Mediagesprek

Wil je je kind op weg helpen in de online wereld? Het Mediagesprek helpt je bij het gesprek over veilig en leuk mediagebruik. Ontdek tips bij de onderwerpen Plezier, Veilig, Samen, Inhoud en Balans.

Check alle tips van het MediagesprekMeer leesplezier met je kind 😀