BoekStart

In de BoekStart-hoek van de bibliotheek op de jeugdafdeling vind je tientallen boekjes speciaal voor baby’s en dreumesen. Van knisperboekjes en stoffenboekjes tot badboekjes en speelboekjes. Je kunt ze lenen of ter plekke voorlezen.

Voorlezen heeft zin!

Baby's zien, horen en begrijpen vaak meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. Het gezicht van vader of moeder krijgt alle aandacht. Baby's kijken vooral naar de ogen en de bewegende mond. Al snel proberen ze zelf geluiden te maken. Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling en taalvaardigheid van jouw kindje. 

Boekjes voor baby’s

Na de geboorte van je kind krijg je van de gemeente een brief met een Boekstart-waardebon. Lever deze in bij de bibliotheek en maak je kind gratis lid. Als cadeautje ontvangt jouw kind een leuk koffertje met daarin twee gratis boekjes.

Voor baby's van twee maanden tot anderhalf jaar oud zijn er veel boekjes die baby en ouder samen kunnen ‘lezen' en bekijken. Knisper- en stoffenboekjes, badboekjes en speelboekjes: er is van alles voorhanden voor de allerkleinsten.

BoekStart op het consultatiebureau en in de kinderopvang

BoekStartcoach Evelien

Op het consultatiebureau 't Kwadrant in Katwijk werkt onze BoekStartcoach Marleen Kralt. Marleen staat klaar voor alle ouders met jonge kinderen die op bezoek komen bij het bureau. Wie meer wil weten over voorlezen of op zoek is naar leuke boekentips kan bij haar terecht.

Naast de bibliotheek en het consultatiebureau vind je BoekStart ook in de kinderopvang. Met o.a. een ingerichte leesplek in de klas voor de kinderen en gratis scholing in interactief voorlezen voor de medewerkers.

Samenwerking

Voor BoekStart werken Bibliotheek Katwijk, het consultatiebureau, de kinderopvang en de gemeente Katwijk samen.

Klik hier voor meer informatie over BoekStart