VoorleesExpress

De VoorleesExpress is een landelijk initiatief voor kinderen die extra aandacht kunnen gebruiken op het gebied van de Nederlandse taal. Enthousiaste vrijwilligers komen bij gezinnen thuis om de taal te stimuleren door middel van voorlezen en taalspelletjes. Ook in Katwijk wordt de VoorleesExpress aangeboden. De organisatie hiervan is in handen van Bibliotheek Katwijk en Stichting Jeugd en Samenleving Rijnland (JES).

De VoorleesExpress wordt uitgevoerd bij gezinnen met kinderen tussen de 2 en 10 jaar. Het programma bestaat uit 20 wekelijkse huisbezoeken en wordt uitgevoerd door enthousiaste en getrainde vrijwilligers. Ouders krijgen handvatten hoe zij thuis aandacht kunnen besteden aan taal door middel van het lezen van verhalen en taalspelletjes. Een mooi moment samen, waar kinderen veel van leren!

Een gezin aanmelden?

Werkt u in het onderwijs, de kinderopvang of bij een peuterspeelzaal en kent u een gezin wat mee zou willen doen met de VoorleesExpress? Dan kunt u het gezin met de onderstaande knop aanmelden.

Aanmelden als gezin

Vrijwilliger worden?

Lijkt het u leuk om gezinnen met jonge kinderen te helpen met voorlezen en taal?
Dan zijn we op zoek naar u! U kunt zich met onderstaande knop aanmelden als vrijwilliger!

Aanmelden als vrijwilliger

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek?

Bel dan met Petra Jansen 06-30805631. 

Of:

Mail met Petra

Voorleesexpress in het kort

Hoe word je een supervoorlezer?

Prentenboeken in alle talen

Luister naar deze mooie prentenboeken in veel verschillende talen! Neem het boek lekker op schoot en luister in de taal die jij wilt horen. Klik op het boek om te zien in welke talen deze beschikbaar is.

Naar de prentenboeken