Voorleestheater Poppekus

Gepubliceerd op: 9 februari 2023 16:24

Voorleestheater Poppekus komt iedere maand naar de Hoofdbibliotheek en Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever om kinderen voor te lezen. Dit doen ze niet alleen, maar in het gezelschap van de leukste poppen. Het eerstvolgende voorleestheater vindt plaats op 25 februari van 10.15 tot 10.45 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever en van 11.45 tot 12.15 uur in de Hoofdbibliotheek.

Even voorstellen

Voorleestheater Poppekus is opgericht door Tineke en Marjan. Zij hebben al een keer eerder, tijdens de Nationale Voorleesdagen, voorgelezen en gespeeld bij ons in de bibliotheek. Vanaf nu verzorgen zij een maandelijks terugkerend voorleesmoment voor peuters en kleuters.


“(Voor)lezen ligt aan de basis van de taal- en leesontwikkeling van kinderen. Hoe jonger kinderen zijn als hun ouders of verzorgers beginnen met voorlezen, hoe groter hun woordenschat op latere leeftijd! Kinderen die al jong worden voorgelezen hebben daar later op school profijt van. Ze krijgen een rijkere woordenschat en sterker leesbegrip en daardoor ook een hogere leesmotivatie. En lezen staat aan de basis van alles!”


Op een interactieve manier nemen Tineke en Marjan de kinderen mee in het boek. “Door ze actief te betrekken stimuleren we hun fantasie en woordgebruik. Lezen is leuk! In de huidige digitale wereld vinden wij het een uitdaging om dit te blijven stimuleren. Lezen is plezierig, ontspannend, biedt afleiding, troost en inzicht.”

Kom je ook?

Je hoeft geen kaartje te kopen en ook geen plekje te reserveren. Voorleestheater Poppekus is te zien op 25 februari om 10.15 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever en om 11.45 uur in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam.