Taalcoachtraining

Gepubliceerd op: 2 februari 2023 16:58

De bibliotheek is op zoek naar nieuwe taalcoaches! Veel mensen willen de Nederlandse taal leren of verbeteren. Er is een grote behoefte aan taalcoaches die daarbij kunnen helpen. Wie zelf goed Nederlands spreekt en het fijn vindt om iemand te helpen, kan taalcoach worden. Je krijgt in vier avonden (6, 20 en 27 maart en 3 april van 19.30 tot 21.30 uur) een gratis cursus aangeboden in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

Taalcoaches zijn vrijwilligers die mensen een tijdje helpen met de Nederlandse taal. Dit kan door elkaar wekelijks een uurtje te ontmoeten en samen te praten over alledaagse dingen. Het is leuk om iemand te helpen en over elkaars cultuur te leren.

Gratis cursus

Wie zich als taalcoach aanmeldt of erover denkt om taalcoach te worden, kan zich opgeven voor een gratis cursus van vier avonden. Hierin leer je meer over hoe een nieuwe Nederlander de taal leert. Ook besteden we aandacht aan interculturele communicatie. 

De cursusdata zijn: 6, 20 en 27 maart en 3 april van 19.30 tot 21.30 uur in de bibliotheek aan de Hoorneslaan. Ook kunt u altijd even advies vragen en we blijven bij de begeleiding betrokken. In de bibliotheek staan oefenboeken voor de Nederlandse taal en er zijn taalprogramma’s op de computer beschikbaar. 

Let op!

De eerste avond van de cursus, op maandag 6 maart, is ook los te volgen. 

Deze avond staat in het teken van culturele verschillen en communicatie met iemand uit een andere cultuur. Vooroordelen, stereotypen en ook non-verbale communicatie komen aan bod. De workshop is voor iedereen die met nieuwe Nederlanders te maken heeft, voor docenten, iedereen die vrijwilligerswerk doet of gewoon belangstelling voor andere culturen heeft. 

Meer info of aanmelden?

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen naar Margot Vieverich van Bibliotheek Katwijk, tel. 071 4021983 of 0630844858 (werkdagen: maandag, dinsdag en vrijdag) of via mvieverich@bibliotheekkatwijk.nl.  

Meld je hier aan